Prima / Activitate / Proiecte / Informație cu privire la proiectul "EAST-AVERT", ce vizează prevenirea și protecția împotriva inundațiilor din bazinele superioare ale rîurilor Siret și Prut, prin aplicarea unui sistem de monitorizare modern cu stații automate.
Informație cu privire la proiectul "EAST-AVERT", ce vizează prevenirea și protecția împotriva inundațiilor din bazinele superioare ale rîurilor Siret și Prut, prin aplicarea unui sistem de monitorizare modern cu stații automate.
07.03.2014      

  Agenția "Apele Moldovei", cu suportul Uniunii Europeane, implementează proiectul "EAST-AVERT", ce își propune protecția zonelor de graniță, bazinele superioare ale rîurilor Siret și Prut, prin aplicarea unui sistem modern de monitorizare cu stații automate în cazul unor inundații pe teritoriul Republicii Moldova. Proiectul în cauză, pledează pentru creșterea eficacității sistemului de avertizare, alarmare și diminuarea pagubelor produse de inundații prin conștientizarea cetățenilor asupra riscurilor amplasării de construcții în zonele posibil afectate. Bugetul total al proiectului este de 2.291.000 euro, fiind un grant oferit de Uniunea Europeană, iar co-finanțarea este susținută de F.E.N. în sumă de 229.100 euro. Pe alocuri, proiectul prevede susținerea financiară a lucrărilor de consolidare a Nodului Hidrotehnic Costești-Stînca, elaborarea sistemului informațional împotriva viiturilor, precum și armonizarea legislației naționale din domeniul managementului resurselor acvatice cu cea a Uniunii Europene. Ministerul Mediului și Schimbărilor Climaterice din Romania, în calitate de partener principal, a semnat contractul ceea ce presupune că din data de 1 decembrie costurile vor fi eligibile. 

regulamentul_Comitetului.docx ( descărcați regulamentul de activitate al Comitetului de supraveghere a implementării proiectului "EAST-AVERT")

Componența Comitetului de supraveghere:

  • Veaceslav Vlădicescu, director al Agenției Apele Moldovei;
  • Maria Malic, șef al Direcției finanțe și evidență contabilă a Ministerului Mediului;
  • Iurie Nastas, șef al Serviciului finanțele economiei naționale a Ministerului Finanțelor;
  • Tatiana Beșliu, șef al Direcției analiză, monitorizare și evaluare a politicilor din cadrul Ministerului Economiei;
  • Pavel Cerba, consultant principal în Direcția coordonare a politicilor și planificare strategică a Cancelariei de Stat.
 
  Mărimea textului în document
Close
Plasează articolul în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Noutăţi      Legislaţie      Activitate      Hărţi      Informaţii utile      REVISTA APELOR      Sistemul Geografic Informațional în domeniul Apelor      Achiziții publice
Tel. (+373) 022- 280-700
(+373) 022-280-965
  Fax. (+ 373) 022-280-822   Adresa: str. Gheorghe Tudor, 5, etj. 5, MD-2028, Chişinău, Republica Moldova
actualizat la: 21.03.2019
Prima Prima      Contact Contact      Harta Harta vizitatori: 820441        Creat de BRAND.MD      sus sus