Prima / Noutăţi / Respect pentru mediu.
Respect pentru mediu.
26.09.2016      

Respectul pentru mediu se cîștigă doar prin multă muncă și atitudine dîrză!
Astăzi, Agenția ,,Apele Moldovei” a fost alături de Ministerul Mediului care a fost partener general al ONG-urilor Hai Moldova și Let's Do It, Romania! într-o acțiune amplă de salubrizare. Care de această dată a fost realizată concomitent în Republica Moldova și România.
Astfel avînd tot efectivul Agenției echipat cu mănuși și saci am purces nemijlocit la curățarea locurilor care se vor după logică a fi cele mai salubre și plăcute. Or nemijlocita împrejurime a Lacului ,,Muzeul Satului” este cunoscută drept una dintre cele mai frecventate zone de barbecue în raza municipiul Chișinău. Totuși așteptările noastre au fost depășite și peisajele descoperite ne-au lăsat un gust amar. Timp de cinci ore am strâns împreună sute de saci de deșeuri, care cu greu au încăput în 3 tractoare.
Însă cel mai descurajant este că pe parcursul a celor cinci ore am descoperit deșeuri mai mult sau mai puțin vechi, mai sufocante sau mai puțin pentru mediu, mii de sticle de plastic, zeci de mii de sacoșe de plastic și multe altele care au ajuns acolo printr-un singur și tras la indigo scenariu : aruncate de mîna omului. Frați, surori, părinți poate, colegi, prieteni care consideră că gunoiul lăsat în urma lor nu e o problemă or cel puțin nu-i va afecta.
Atitudinea neglijentă și pe alocuri chiar indiferentă și nepăsătoare are în bumerang un efect distrugător, ucigător chiar. Or, ceea ce am găsit noi la Lacul ,,Muzeul Satului” este nimic altceva decît un cadou în viitor pentru copii noștri.
Ne vine greu să îi judecăm pe cei ce au lăsat în urma lor ceea ce au lăsat și care ar fi soluția pentru contracararea nu doar a focarelor de mizerii din sînul naturii dar și a celor de meningită morală de care suferă din pacate o bună parte a semenilor noștri. Însă cu siguranță fiecare din noi dispune de cel puțin două instrumnte care îi stau la dispoziție și de care ar trebui să facem uz din ce în ce mai des, conștiința și atitutinea.

 
  Mărimea textului în document
Close
Plasează articolul în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Noutăţi      Legislaţie      Activitate      Hărţi      Informaţii utile      REVISTA APELOR      Sistemul Geografic Informațional în domeniul Apelor      Achiziții publice
Tel. (+373) 022- 280-700
(+373) 022-280-965
  Fax. (+ 373) 022-280-822   Adresa: str. Gheorghe Tudor, 5, etj. 5, MD-2028, Chişinău, Republica Moldova
actualizat la: 10.10.2019
Prima Prima      Contact Contact      Harta Harta vizitatori: 919499        Creat de BRAND.MD      sus sus