Prima / Noutăţi / Întrevederea Directorului Agenției „Apele Moldovei”, dl Igor HÎNCU cu asociațiile obștești și ONG-urile de mediu în soluționarea problemelor ecologice ale rîului Bîc și lacului de acumulare Ghidighici.
Întrevederea Directorului Agenției „Apele Moldovei”, dl Igor HÎNCU cu asociațiile obștești și ONG-urile de mediu în soluționarea problemelor ecologice ale rîului Bîc și lacului de acumulare Ghidighici.
23.09.2016      

 

Joi 22 septembrie, Directorul Agenției  „Apele Moldovei", dl Igor HÎNCU împreună cu reprezentanții Ministerului Mediului au participat la întrevederea cu Asociația Obștească „Centrul pentru Cooperarea Tinerilor", Fundația pentru Dezvoltare Ecologică ECODAVA, Alianța Națională YMCA și Guvernul Tinerilor din Republica Moldova, care au sesizat în repetate rânduri Ministerul Mediului asupra problemelor stringente cu care se confruntă lacul de acumulare Ghidighici.

Astfel, în urma discuțiilor au fost invocate condițiile necorespunzătoare de întreținere a lacului de acumulare Ghidighici și necesitatea urgentă de reparare a barajului, evacuatorului de fund și deversorului de ape mari, asupra căror  nu au fost efectuate lucrări de reparație de la construcția acestora. Totodată au fost puse în discuții și sursele de poluare ale rîului Bîc și lacului de acumulare Ghidighici precum și măsurile necesare de stopare a acestora.

La finele întrunirii în vederea atingerii obiectivelor comune, reprezentanții ONG-urilor s-au oferit să contribuie cu muncă voluntară și au solicitat să fie contactați și implicați în acțiunile pe care le planifică Ministerul Mediului, pentru rezolvarea problemelor lacului de acumulare Ghidighici.

Salutăm astfel invitația la dialog și deschiderea societății civile prin asociațiile obștești și ONG-urile de mediu în soluționarea problemelor ecologice ale rîului Bîc și nu numai.

 

 

Sursă foto: Centrul de cooperare a tinerilor

http://youthcoop.su/2016/09/22/centrul-pentru-cooperarea-tinerilor-a-participat-la-o-sedinta-de-lucru-a-ministerului-mediului-la-tema-problemelor-lacului-ghidighici/ 

 
  Mărimea textului în document
Close
Plasează articolul în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Noutăţi      Legislaţie      Activitate      Hărţi      Informaţii utile      REVISTA APELOR      Sistemul Geografic Informațional în domeniul Apelor      Achiziții publice
Tel. (+373) 022- 280-700
(+373) 022-280-965
  Fax. (+ 373) 022-280-822   Adresa: str. Gheorghe Tudor, 5, etj. 5, MD-2028, Chişinău, Republica Moldova
actualizat la: 10.10.2019
Prima Prima      Contact Contact      Harta Harta vizitatori: 919497        Creat de BRAND.MD      sus sus