Prima / Noutăţi / S-a dat start lucrărilor de reparaţie a barajului de protecţie a lacului de acumulare Ghidighici
S-a dat start lucrărilor de reparaţie a barajului de protecţie a lacului de acumulare Ghidighici
10.12.2015      

 

S-a dat start lucrărilor pentru demararea exploatării în regim de siguranţă a barajului de protecţie a lacului de acumulare Ghidighici

 

Directorul Agenţiei ,,Apele Moldovei" a efectuat astăzi, 10 decembrie o vizită de documentare la barajul de protecţie a lacului de acumulare Ghidighici, în legătură cu demararea  lucrărilor de reconstrucţie  a evacuatorului de fund, conform Proiectului ,,Asigurarea protecţiei mun.Chişinău împotriva inundaţiei prin fortificarea barajului lacului de acumulare Ghidighici. Reconstrucţia evacuatorului de fund".

Lucrările au demarat în prezenţa directorului Agentiei ,,Apele Moldovei ", Dl Arcadii Calaras, cu o şedinţă de lucru pe şantier a reprezentanţilor antreprenorului, furnizorilor de piese, a autorului de proiect, responsabilului tehnic pentru executarea lucrărilor şi angajaţilor Agenţiei ,,Apele Moldovei ".

Directorul Agenţiei a luat cunoştinţă de lucrările ce urmeaza a fi execute la construcţia hidrotehnică, fiind informat totodata despre etapele de realizare a proiectului.

Pentru realizarea acestui proiect au fost alocate 2,6 mln de lei de la Fondul Ecologic Naţional.

Barajul lacului Ghidighici a fost construit în anul 1963 şi reţine unul dintre cele mai mari lacuri din ţară cu o suprafaţă de 740 de hectare. 

 

 
  Mărimea textului în document
Close
Plasează articolul în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Noutăţi      Legislaţie      Regulamente      Activitate      Transparenţa decizională      Hărţi      Informaţii utile      Sistemul Geografic Informațional în domeniul Apelor      Achiziții publice      Participă la plantări TOAMNA 2023
Tel. (+373) 022- 280-700
(+373) 022-280-965
  Fax. (+ 373) 022-280-822   Adresa: str. Gheorghe Tudor, 5, etj. 5, MD-2028, Chişinău, Republica Moldova
actualizat la: 16.04.2024
Prima Prima      Contact Contact      Harta Harta vizitatori: 2150264        Creat de BRAND.MD      sus sus