Prima / Noutăţi / Manualului „Calculul Hidrologic” elaborat și tipărit cu suportul proiectului „Consolidarea cadrului instituțional în sectorul alimentării cu apă și sanitație din Republica Moldova” finanțat de către Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare și Agenția de Dezvoltare Austriacă (IFSP).
Manualului „Calculul Hidrologic” elaborat și tipărit cu suportul proiectului „Consolidarea cadrului instituțional în sectorul alimentării cu apă și sanitație din Republica Moldova” finanțat de către Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare și Agenția de Dezvoltare Austriacă (IFSP).
09.09.2020      

Calculele hidrologice reprezintă ultima etapă în evaluarea resurselor de apă. Metodele de calcul a caracteristicilor hidrologice de bază se folosesc nu doar la realizarea nemijlocit a calculelor hidrologice dar și în domeniile conexe cu utilizarea datelor hidrologice (calcule de gospodărire a apelor, prognoze hidrologice, protecția apelor, bilanțul apelor, etc.). Din aceste considerente este deosebit de important ca un hidrolog în activitatea sa să utilizeze metode sigure și contemporane de calcul a caracteristicilor hidrologice.

În lucrare sunt descrise metodele de analiză, sinteză și calculare a caracteristicilor hidrologice de bază la prezența, insuficiența și lipsa datelor măsurătorilor hidrometrice. Metodele propuse se vor aplica în planificarea măsurilor de gospodărire a apelor și proiectarea construcțiilor hidrotehnice. Sunt prezentate subiectele teoretice de formare a scurgerii râurilor, metodele analizei genetice și statistice  

Manualul este util inginerilor-hidrologi, este destinat colaboratorilor Agenției „Apele Moldovei" și altor instituții ce se ocupă de evaluarea și gestionarea resurselor de apă și efectuează calculele hidrologice. De asemenea, manualul este destinat masteranzilor și doctoranzilor facultăților geografice și celor de gestionarea a resurselor de apă. Astfel, manualul va fi distribuit și universităților din Republica Moldova.

Manualul este elaborat și tipărit cu suportul proiectului „Consolidarea cadrului instituțional în sectorul alimentării cu apă și sanitație din Republica Moldova" finanțat de către Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare și Agenția de Dezvoltare Austriacă (IFSP).

 

Foto: Dl Andrei Ursache (dreapta), consultant superior IFSP transmite setul de manuale dlui Radu Cazacu (stânga), director adjunct Agenția „Apele Moldovei".  

 

 

 

 
  Mărimea textului în document
Close
Plasează articolul în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Noutăţi      Legislaţie      Activitate      Hărţi      Informaţii utile      Sistemul Geografic Informațional în domeniul Apelor      Achiziții publice
Tel. (+373) 022- 280-700
(+373) 022-280-965
  Fax. (+ 373) 022-280-822   Adresa: str. Gheorghe Tudor, 5, etj. 5, MD-2028, Chişinău, Republica Moldova
actualizat la: 08.09.2021
Prima Prima      Contact Contact      Harta Harta vizitatori: 1378554        Creat de BRAND.MD      sus sus