Prima / Noutăţi / La data de 22 mai 2020, reprezentanții Agenției „Apele Moldovei", în comun cu echipa de implementare a proiectului SDC-ADA „Consolidarea cadrului instituțional în sectorul alimentării cu apă și sanitație din Republica Moldova” au efectuat o deplasare în teritoriu la Cricova și Grătiești, unde specialiștii Î.S. „Expediția Hidrogeologică din Moldova” au efectuat lucrări de pregătire a sondelor și instalare a senzorilor automați pentru monitorizarea apelor subterane.
La data de 22 mai 2020, reprezentanții Agenției „Apele Moldovei", în comun cu echipa de implementare a proiectului SDC-ADA „Consolidarea cadrului instituțional în sectorul alimentării cu apă și sanitație din Republica Moldova” au efectuat o deplasare în teritoriu la Cricova și Grătiești, unde specialiștii Î.S. „Expediția Hidrogeologică din Moldova” au efectuat lucrări de pregătire a sondelor și instalare a senzorilor automați pentru monitorizarea apelor subterane.
25.05.2020      

La data de 22 mai 2020, reprezentanții Agenției „Apele Moldovei", în comun cu echipa de implementare a proiectului SDC-ADA „Consolidarea cadrului instituțional în sectorul alimentării cu apă și sanitație din Republica Moldova” au efectuat o deplasare în teritoriu la Cricova și Grătiești, unde specialiștii Î.S. „Expediția Hidrogeologică din Moldova” au efectuat lucrări de pregătire a sondelor și instalare a senzorilor automați pentru monitorizarea apelor subterane.Agenția „Apele Moldovei" în calitate de beneficiar al proiectului „Consolidarea cadrului instituțional în sectorul alimentării cu apă și sanitație din Republica Moldova" finanțat de către Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare și Agenția Austriacă pentru Dezvoltare, a beneficiat de 63 de senzori automați de monitorizare a apelor subterane, care au scopul de a completa rețeaua de monitoring existentă și vor contribui la sporirea eficienței monitorizării apelor subterane pe teritoriul Republicii Moldova prin livrarea datelor complexe. Senzorii urmează a fi instalați în r-l Ocnița (s. Calarașeuca și s. Ocnița), r-l Dondușeni (s. Elizavetovca), r-l Soroca (s. Egoreni), r-l Florești (s.Sevirova), r-l Sîngerei (s. Țiplești), r-l Rîșcani (s. Grinăuți și s, Singureni),  r-l Șoldănești (s. Cotiujenii Mari și s. Dobrușa), r-l Florești (s. Prodănești), r-l Telenești (s. Căzănești și s. Inești), r-l Orhei (s. Pohorniceni, s. Lucășeuca, s. Step-Soci, s. Mălăiești), r-l Strășeni (s. Micleușeni, s. Tătărești, or. Strășeni, s. Micăuți), r-l Ialoveni (s. Ulmu, s, Rusești Noi, s. Bardar), r-l Călărași (s. Pitușca, s. Răciula, s. Hîrjauca, or. Călărași), r-l Criuleni (s. Onițcani și s. Sagaidac, s. Bălțata, s. Cimișeni), r-l Ștefan-Vodă (s. Slobozia, s. Palanca), r-l Anenii Noi (s. Țănțăreni, s. Beriozchi), r-l Ialoneni (s. Puhoi, or. Ialoveni), mun Chișinău (s. Băcioi, or. Cricova, s. Trușeni, s. Grătiești). Odată cu achiziționarea senzorilor, specialiștii Î.S. „Expediția Hidrogeologică din Moldova", în comun cu specialiștii Agenției pentru Geologie și Resurse Minerale, au participat la un program de instruire privind utilizarea instrumentelor de monitorizare a apelor subterane organizat în perioada octombrie-noiembrie 2019. În cadrul programului, participanților le-au fost prezentate instrumentele de monitorizare a apelor subterane achiziționate în cadrul proiectului și metodele de lucru cu acestea, inclusiv utilizarea programelor soft pentru programarea senzorilor de tip Barologger și Levelogger, instalarea și mentenanța senzorilor,  înlăturarea deficiențelor, colectarea și exportarea datelor, calibrarea senzorilor. La finalul programului, participanților le-au fost înmînate certificate ce atestă finalizarea cursului de instruire și dreptul de operare a echipamentului achiziționat.

 

 

 

 

 
  Mărimea textului în document
Close
Plasează articolul în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Noutăţi      Legislaţie      Activitate      Hărţi      Informaţii utile      Sistemul Geografic Informațional în domeniul Apelor      Achiziții publice
Tel. (+373) 022- 280-700
(+373) 022-280-965
  Fax. (+ 373) 022-280-822   Adresa: str. Gheorghe Tudor, 5, etj. 5, MD-2028, Chişinău, Republica Moldova
actualizat la: 08.09.2021
Prima Prima      Contact Contact      Harta Harta vizitatori: 1378545        Creat de BRAND.MD      sus sus