Prima / Noutăţi / Participare la cea de a V-a Conferință anuală a Asociațiilor Utilizatorilor de Apă pentru Irigații (AUAI)
Participare la cea de a V-a Conferință anuală a Asociațiilor Utilizatorilor de Apă pentru Irigații (AUAI)
05.02.2019      

 

            La data de 31.01.2019 directorul Agenţiei „Apele Moldovei” dl Andrei Antonevici și dl Victor Cibotari, șef DHMS, au participat la cea de a V-a Conferință anuală a Asociațiilor Utilizatorilor de Apă pentru Irigații (AUAI), în cadrul căruia au luat parte fermieri, autorităţi publice şi partenerilor de dezvoltare, unde s-a discutat despre rezultatele activității din anul 2018 și promovarea agriculturii de valoare înaltă în zonele care au acces la irigare.

 

            Evenimentul a fost organizat de Fondul de Dezvoltare Durabilă Moldova (FDD Moldova) în parteneriat cu Proiectul USAID Agricultura Performantă în Moldova (USAID/APM), care au ca scop să susțină durabilitatea AUAI și extinderea suprafețelor irigate.

 

            La eveniment a participat dna Lilia Palii, Secretar general al Guvernului Republicii Moldova, în cadrul căruia a menționat că infrastructura de irigare modernă oferă fermierilor soluții reale pentru diminuarea pierderilor cauzate de secete. „Guvernul Republicii Moldova este interesat să extindă experiența acumulată în managementul eficient al sistemelor de irigare”, a subliniat Liliana Palii.

 

            Dna Valentina Badrajan, Director executiv al FDD Moldova, a comunicat despre dezvoltarea afacerilor agricole competitive în aria sistemelor centralizate de irigare, experiențe și oportunități de a practica agricultura de valoare înaltă.

 

            În cadrul evenimentului agricultorii au făcut schimb de experiențe și bune practici agricole, împărtășind viziuni privind dezvoltarea afacerilor agricole competitive în aria sistemelor centralizate de irigare, fiind îndemnați să valorifice la maximum oportunitățile existente în sectorul de irigare și suportul acordat de Guvern, donatori și alți parteneri în vederea dezvoltării și modernizării în continuare a acestui domeniu.

  

 
  Mărimea textului în document
Close
Plasează articolul în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Noutăţi      Legislaţie      Activitate      Hărţi      Informaţii utile      REVISTA APELOR      Sistemul Geografic Informațional în domeniul Apelor      Achiziții publice
Tel. (+373) 022- 280-700
(+373) 022-280-965
  Fax. (+ 373) 022-280-822   Adresa: str. Gheorghe Tudor, 5, etj. 5, MD-2028, Chişinău, Republica Moldova
actualizat la: 10.12.2019
Prima Prima      Contact Contact      Harta Harta vizitatori: 945239        Creat de BRAND.MD      sus sus