Prima / Noutăţi / Sîmbătă 4 august 2018, în Grădina Publică „Ştefan cel Mare”, a avut loc evenimentul „Detergenţii şi mediul”
Sîmbătă 4 august 2018, în Grădina Publică „Ştefan cel Mare”, a avut loc evenimentul „Detergenţii şi mediul”
07.08.2018      

Sîmbătă 4 august 2018, în Grădina Publică „Ştefan cel Mare”, a avut loc evenimentul „Detergenţii şi mediul”. Scopul acestuia a fost informarea publicului despre impactul detergenților asupra calității apei, în special datorită duratei mari de viață a componenților chimici ai acestora, care rămîn în apă chiar și după procesul de epurare. Datorită acestui fapt, ulterior sunt poluate rîurile și apa potabilă livrată consumatorilor. La eveniment au participat specialişti chimişti, medici şi reprezentanţi ai „Apă Canal”, care au discutat despre impactul detergenţilor asupra mediului şi sănătăţii. Discuțiile au fost organizate în cadrul a 3 ateliere de lucru și au fost axate asupra identificării soluțiilor și alternativelor pentru utilizarea detergenților tradiționali, perspectivele de utilizare a acestora pe piața locală, precum și prezentarea brandurilor de detergenți ecologici care pot fi găsiți pe piața Moldovei. În cadrul evenimentului a fost organizat și un tîrg de detergenți ecologici, care a avut drept scop promovarea acestora şi a produselor pentru igienă personală de la producători locali cît și distribuitori. Evenimentul a fost organizat în cadrul proiectului „Implicarea grupurilor ţintă în promovarea managementului integrat pe rîuri mici din Republica Moldova”, implementat de către „Centrul Naţional de Mediu”, în baza grantului oferit în cadrul Proiectului SDC-ADA „Consolidarea cadrului instituţional în sectorul de apă şi sanitaţie în Republica Moldova (Faza 01)”.

 
  Mărimea textului în document
Close
Plasează articolul în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Noutăţi      Legislaţie      Activitate      Hărţi      Informaţii utile      Sistemul Geografic Informațional în domeniul Apelor      Achiziții publice
Tel. (+373) 022- 280-700
(+373) 022-280-965
  Fax. (+ 373) 022-280-822   Adresa: str. Gheorghe Tudor, 5, etj. 5, MD-2028, Chişinău, Republica Moldova
actualizat la: 27.11.2020
Prima Prima      Contact Contact      Harta Harta vizitatori: 1177623        Creat de BRAND.MD      sus sus